Je kan deze koekjes ook maken met rozijnen, gedroogde veenbessen, dadels, gedroogde abrikozen of fijngehakte hazelnoten.

Ingrediënten:
- 75 g zachte boter
- 75 g poedersuiker
- 75 g basterdsuiker
- 1 ei
-175 g glutenvrije bloem
-1/2 theelepel glutenvrij bakpoeder
-150 g chocolade druppels, stukjes of schilfers
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180° en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Doe in een kom de boter en de 2 soorten suiker en meng snel tot een glad mengsel.
3. Breek het ei en doe het bij de boter.
4. Zeef de glutenvrij bloem en bakpoeder in de kom roer tot een glad mengsel.
5. Meng de chocolade druppels, stukjes of schilfers toe en roer om.
6. Rol een flinke theelepel van het mengsel tussen je handen en leg ze op de bakplaat druk een beetje plat.
7. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna nog een paar minuten liggen op de bakplaat en leg ze op een ovenrooster om af te koelen.
Bron'Het grote kookboek voor kinderen' Uitgeverij Deltas
Reactie plaatsen
Reacties