Deze zoete koekjes met havervlokken lijken hard en knapperig, maar ze zijn eigenlijk heel zacht en smeuïg. Deze koekjes zijn zó lekker, dat ze nooit lang in de koekjesdoos blijven liggen.

Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 75 g rozijnen
- 75 g glutenvrije bloem (bv. Schär Mix C)
- 75 g glutenvrije havervlokken
- 1/2 theelepel glutenvrij bakpoeder (bv. dr Oetker)
- 50 g gekoelde boter
- 75 g zachte blonde basterdsuiker
- 1 middelgroot ei
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleedt de bakplaat met bakpapier.
- Pers de sinaasappel uit en voeg 1 theelepel van het sap bij de rozijnen
- Doe de bloem, de havervlokken en het bakpoeder in een grote kom.
- Snijd de boter in stukjes en doe die bij het bloemmengsel.
- Wrijf met je vingertoppen in het bloemmengsel tot het eruit ziet als brood kruimels.
- Voeg de suiker toe aan het bloemmengsel en roer om.
- Breek het ei en klop los. Voeg het ei, de rozijnen en het sap toe aan de kom.
- Roer alles om en neem telkens een flinke theelepel van het mengsel. Voeg de toefjes toe op de bakplaat.
- Zet de plaat in de oven.
- Laat 12-15 minuten in de voorverwarmde oven staan.
- Neem de koekjes uit de oven en laat ze nog een paar minuten liggen. Leg ze op een rooster om af te koelen.
Bron: 'Het grote kookboek voor kinderen' - Uitgeverij: Deltas
Reactie plaatsen
Reacties