Deze ronde, luchtige koekjes worden aan elkaar geplakt met een romige ganache. Een makkelijk recept voor een heerlijk koekje.

Tijd: ongeveer 1 uur
Voor ongeveer 30 macarons
- 2 dl room
- 250 g donkere chocolade
- 40 g koude boter
- 225 g bloemsuiker
- 125 g gemalen amandelen
- 30 g cacaopoeder
- 4 eiwitten
- 25 g suiker
Bereiding:
- Breng de room aan de kook en neem van het vuur.
- Snijd de chocolade in stukjes en roer de helft van de chocolade erdoor.
- Roer de andere helft van de chocolade erdoor.
- Snijd de boter in stukjes en vermeng met de chocolade.
- Laat de ganache af afkoelen en opstijgen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
- Vermeng de bloemsuiker, de gemalen amandelen en het cacaopoeder in een keukenrobot en zeef het mengsel.
- Klop de eiwitten stijf, voeg er de suiker bij en klop verder tot een stevige merengue.
- Spatel de merengue door het bloemsuikermengsel.
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit cirkeltjes deeg van ongeveer 4 cm op het bakpapier.
- Laat 10 minuten rusten en bak de macarons 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smeer de platte kant van de helft van de macarons in met een laagje ganache en leger een tweede macaron op.
- Bewaar de macarons in een afgesloten doos in de koelkast.
Bron: 'Het Gezellige Taartenboek' - Livia Claessen - uitgeverij: MBooks/WPG
Reactie plaatsen
Reacties