Chocolade Macarons

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 om 10:37

Deze ronde, luchtige koekjes worden aan elkaar geplakt met een romige ganache. Een makkelijk recept voor een heerlijk koekje.

Tijd: ongeveer 1 uur

Voor ongeveer 30 macarons

  • 2 dl room
  • 250 g donkere chocolade
  • 40 g koude boter
  • 225 g bloemsuiker
  • 125 g gemalen amandelen
  • 30 g cacaopoeder
  • 4 eiwitten
  • 25 g suiker

Bereiding:

  1. Breng de room aan de kook en neem van het vuur.
  2. Snijd de chocolade in stukjes en roer de helft van de chocolade erdoor.
  3. Roer de andere helft van de chocolade erdoor.
  4. Snijd de boter in stukjes en vermeng met de chocolade.
  5. Laat de ganache af afkoelen en opstijgen in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 170°C.
  7. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
  8. Vermeng de bloemsuiker, de gemalen amandelen en het cacaopoeder in een keukenrobot en zeef het mengsel.
  9. Klop de eiwitten stijf, voeg er de suiker bij en klop verder tot een stevige merengue.
  10. Spatel de merengue door het bloemsuikermengsel.
  11. Doe het deeg in een spuitzak en spuit cirkeltjes deeg van ongeveer 4 cm op het bakpapier.
  12. Laat 10 minuten rusten en bak de macarons 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Smeer de platte kant van de helft van de macarons in met een laagje ganache en leger een tweede macaron op.
  14. Bewaar de macarons in een afgesloten doos in de koelkast.

 

Bron: 'Het Gezellige Taartenboek' - Livia Claessen - uitgeverij: MBooks/WPG

Rating: 4.0322580645161 sterren
31 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb