Kaastaart met koekjesbodem

Gepubliceerd op 5 juli 2020 om 11:54

Tijd: ongeveer 3 en 45 min.

Ingrediënten:

  • 5oog platte kaas
  • Glutenvrije speculoos of speculaas (Lees meer ») voor de bodem
  • 5o g zachte boter
  • 3 gelatine blaadjes
  • Zeste en sap van een citroen en een sinaasappel
  • 100g suiker
  • 2,5 dl room
  • 1 blaadje gelatine 
  • Halve pot Frambozen confituur

Bereiding:

  1. Doe de speculoos/speculaas in een mixer samen met de boter.
  2. Duw de koekjesbodem tegen de onderkant van de springvorm en plaat in de koelkast.
  3. Steek de 3 gelatine blaadjes in koud water terwijl je het sap en zeste van de citroen en de sinaasappel opwarmt.
  4. Doe de 3 gelatine blaadjes bij het sap en zeste en roer goed.
  5. Meng de platte kaas en de suiker en giet de sap met zeste erbij.
  6. Klop de room stijf en roer nadien luchtig onder het platte kaas mengsel.
  7. Giet in de springvorm en zet dit zo'n  3 uur in de koelkast.
  8. Steek 1 gelatine blaadje in koud water en verwarm ondertussen de confituur.
  9. Voeg het gelatine blaadje toe aan de confituur en roer goed.
  10. Nadat de taart harder is geworden giet je de afgekoelde confituur op de taart en smeer je het mooi plat.
  11. Laat nog 20 min. in de koelkast staan en haal dan uit de springvorm.

 

Bron: 'Het Gezellige Taartenboek' - Livia Claessen - uitgeverij: MBooks/WPG

Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb