Tijd: ongeveer 3 en 45 min.

Ingrediënten:
- 5oog platte kaas
- Glutenvrije speculoos of speculaas (Lees meer ») voor de bodem
- 5o g zachte boter
- 3 gelatine blaadjes
- Zeste en sap van een citroen en een sinaasappel
- 100g suiker
- 2,5 dl room
- 1 blaadje gelatine
- Halve pot Frambozen confituur
Bereiding:
- Doe de speculoos/speculaas in een mixer samen met de boter.
- Duw de koekjesbodem tegen de onderkant van de springvorm en plaat in de koelkast.
- Steek de 3 gelatine blaadjes in koud water terwijl je het sap en zeste van de citroen en de sinaasappel opwarmt.
- Doe de 3 gelatine blaadjes bij het sap en zeste en roer goed.
- Meng de platte kaas en de suiker en giet de sap met zeste erbij.
- Klop de room stijf en roer nadien luchtig onder het platte kaas mengsel.
- Giet in de springvorm en zet dit zo'n 3 uur in de koelkast.
- Steek 1 gelatine blaadje in koud water en verwarm ondertussen de confituur.
- Voeg het gelatine blaadje toe aan de confituur en roer goed.
- Nadat de taart harder is geworden giet je de afgekoelde confituur op de taart en smeer je het mooi plat.
- Laat nog 20 min. in de koelkast staan en haal dan uit de springvorm.
Bron: 'Het Gezellige Taartenboek' - Livia Claessen - uitgeverij: MBooks/WPG
Reactie plaatsen
Reacties