Zoals een chocolademousse hoort te zijn: stevig en luchtig met de smaak van chocolade.

Tijd: maximum 30 min
Ingrediënten voor 4 personen:
- 110 g fondant chocolade
- 3 eidooiers
- 3 eiwitten
- 40 g kristalsuiker
- 20 g poedersuiker
- 18 cl room (40%)
Bereiding:
- Smelt de chocolade.
- Doe de eiwitten in een kom klop ze stevig op met 10 g poedersuiker.
- Klop de dooiers samen met de 40 g kristalsuiker goed schuimig op.
- Giet nu de vloeibare chocolade bij de dooiermassa en spatel door elkaar.
- Meng met een spatel (zeker niet met een klopper) in 3 keer het stijf opgeklopte eiwit door de massa. We doen dit in 3 keer omdat het dan gemakkelijker mengt en er op die manier meer lucht in het beslag blijft. Hoe meer lucht, hoe lichter en hoe lekkerder het resultaat zal zijn.
- Klop nu de room met de resterende 10 g poedersuiker half op. Hij moet stevig zijn, maar nog lopend. Net zoals de room die je boven op een Irish coffee giet. Als de room te ver is opgeklopt, dan heb je grote kans dat de mousse gaat schiften als je hem mengt.
- Spatel de room zo voorzichtig mogelijk door het beslag.
- Doe de massa in glaasjes of in een grote (familie) kom en laat opstijven in de koelkast.
Bron: 'Schokkende chocolade'- Dominique Persoone- uitgeverij Lannoo.
Reactie plaatsen
Reacties