Je kan de speculaas in verschillende speculaasvormen bakken.

Tijd: maximum 1 dag
Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:
- 100 g zachte boter
- 125 g kandijsuiker
- 1 ei
- 1/2 theelepel speculaaskruiden
- 250 g glutenvrije bloem
- 7,5 g glutenvrij bakpoeder (een half zakje)
Bereiding:
- Snij de boter in stukjes en meng ze met de suiker tot een glad mengsel.
- Roer er het ei en de speculaaskruiden erdoor.
- Doe beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder bij het mengel en kneed alles met je handen tot een glad deeg.
- Maak een worst van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minstens een dag of een nacht in de koelkast liggen.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snij plakjes van het deeg zoals op de foto.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de schijfjes speculaas er op.
- Bak ze ongeveer 20-25 min in het midden van de oven.
Bron 'Het complete Ketnet bakboek' - Hilde Smeesters - uitgeverij Lannoo.
Reactie plaatsen
Reacties