Speculaas

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 om 15:54

Je kan de speculaas in verschillende speculaasvormen bakken.

Tijd: maximum 1 dag

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:

  • 100 g zachte boter
  • 125 g kandijsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 250 g glutenvrije bloem
  • 7,5 g glutenvrij bakpoeder (een half zakje) 

Bereiding:

  1. Snij de boter in stukjes en meng ze met de suiker tot een glad mengsel.
  2. Roer er het ei en de speculaaskruiden erdoor.
  3. Doe beetje bij beetje de bloem met het bakpoeder bij het mengel en kneed alles met je handen tot een glad deeg.
  4. Maak een worst van het deeg, verpak het in plasticfolie en laat het minstens een dag of een nacht in de koelkast liggen.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C.
  6. Snij plakjes van het deeg zoals op de foto.
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de schijfjes speculaas er op.
  8. Bak ze ongeveer 20-25 min in het midden van de oven.

 

Bron 'Het complete Ketnet bakboek' - Hilde Smeesters - uitgeverij Lannoo.

Rating: 4 sterren
31 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb