Dunne appeltaart

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 om 09:09

Je kan deze taart ook maken op basis van gekocht glutenvrij bladerdeeg.

Tijd: ongeveer 1 uur en 25 min

Ingrediënten voor ongeveer 4 à 5 personen:

voor het bladerdeeg:

  • 180 g glutenvrije bloem
  • 90 g koude boter
  • 5 eetlepels ijskoud water
  • een snufje zout

voor de taart:

  • 5 appels
  • 50 g boter
  • 100 g suiker

 

Bereiding:

Voor het bladerdeeg:

  1. Zeef de bloem samen met het zout in een ronde kom.
  2. Snij de koude boter in stukken en meng ze met je vingertoppen.
  3. Roer het ijskoud water door het bloemmengsel.
  4. Kneed het deeg met je handen tot een bol.
  5. Verpak het deeg in een vel plasticfolie en laat een half een rusten in de koelkast.

Voor de taart:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het deeg uit en leg het op een vel bakpapier op de ovenplaat.
  3. Leg eventueel een bord op het deeg en snij met een scherp mes rond het bord zodat je een cirkel hebt.
  4. Schil de appels verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne plakjes.
  5. Schik de schijfjes appel in overlappende cirkels op het deeg.
  6. Laat de boter smelten.
  7. Neem een penseel en bestrijk de appelschijfjes met de helft van de boter.
  8. Bestrooi met de helft van de suiker.
  9. En bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Bestrijk de appelschijfjes met de rest van de boter en strooi de rest van de suiker erover.
  11. Bak de taart nog 10 minuten totdat de appelschijfjes lichtjes gekaramelliseerd zijn.

 

Ik doe een beetje boter op de bakplaat zodat het deeg niet blijft plakken.

Bron 'Het gezellige taartenboek - Livia Claessen - uitgever Mbooks/WPG

Rating: 3.8064516129032 sterren
31 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.