Je kan deze taart ook maken op basis van gekocht glutenvrij bladerdeeg.

Tijd: ongeveer 1 uur en 25 min
Ingrediënten voor ongeveer 4 à 5 personen:
voor het bladerdeeg:
- 180 g glutenvrije bloem
- 90 g koude boter
- 5 eetlepels ijskoud water
- een snufje zout
voor de taart:
- 5 appels
- 50 g boter
- 100 g suiker
Bereiding:
Voor het bladerdeeg:
- Zeef de bloem samen met het zout in een ronde kom.
- Snij de koude boter in stukken en meng ze met je vingertoppen.
- Roer het ijskoud water door het bloemmengsel.
- Kneed het deeg met je handen tot een bol.
- Verpak het deeg in een vel plasticfolie en laat een half een rusten in de koelkast.
Voor de taart:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het deeg uit en leg het op een vel bakpapier op de ovenplaat.
- Leg eventueel een bord op het deeg en snij met een scherp mes rond het bord zodat je een cirkel hebt.
- Schil de appels verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in dunne plakjes.
- Schik de schijfjes appel in overlappende cirkels op het deeg.
- Laat de boter smelten.
- Neem een penseel en bestrijk de appelschijfjes met de helft van de boter.
- Bestrooi met de helft van de suiker.
- En bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bestrijk de appelschijfjes met de rest van de boter en strooi de rest van de suiker erover.
- Bak de taart nog 10 minuten totdat de appelschijfjes lichtjes gekaramelliseerd zijn.
Ik doe een beetje boter op de bakplaat zodat het deeg niet blijft plakken.
Bron 'Het gezellige taartenboek - Livia Claessen - uitgever Mbooks/WPG
Reactie plaatsen
Reacties