Je kunt de monster vingers koekjes gerust nog een week bewaren in een afgesloten trommel. Ze kunnen een klein beetje zacht worden, maar de smaak is nog even goed!

Ingrediënten:
125 g roomboter
125 poedersuiker
1 ei
350 g glutenvrije bloem
1 tl glutenvrij bakpoeder
amandelen
frambozen confituur
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden 145 hete lucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Klop met een mixer de roomboter met de poedersuiker op tot het licht en romig is. Voeg het ei toe en klop nog een minuut door.
3. Meng de bloem samen met het bakpoeder in het mengsel.
4. Kneed het deeg tot het een bal vormt.
5. Neem een stukje deeg in de hand en vorm hier een rol van, ter grote van een middenvinger.
6. Druk met 2 vingers de rol een beetje plat op 2/5 en 4/5 zie foto.

7. Kerf met een mes steeds 3 ondiepe groeven op 1/5, 3/5, 5/5. zie foto.
8. Steek een amandel als nagel aan 1 van de uiteinden.
9. Bak ze ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
10. Roer de frambozen confituur goed eventueel met een scheutje water. Dop de uiteinden in de frambozen confituur.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties