
Tijd: ongeveer 90 min.
Ingrediënten:
- 100 g glutenvrije bloem
- 75 g ongezouten boter in stukjes
- 3 tl fijne suiker
- 3 eieren
- 1 losgeklopt ei met een scheutje melk
- 60 g geschaafde amandelen
- 315 g fijne suiker
- 3dl slagroom
- 45 g poedersuiker
Bereiding:
1) Zeef de glutenvrije bloem op een vel vetvrij papier.
2) Breng 1,25 dl water, de boter en de suiker aan de kook.
3) Voeg al de bloem in 1 keer toe en meng alles goed met een pollepel.
4) Haal de pan van het vuur en doe het deeg in een kom.
5) Voeg met de pollepel 3 eieren toe en meng alles tot een mooi geheel.
6) Verwarm de oven voor op 180°C en vet 2 bakplaten en met boter.
7) Spuit de eclairs zo een 13 cm groot en bestrijk ze met het losgeklopte ei en de melk.
8) Bak de eclairs 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en laat ze nadien op een rooster afkoelen.
9) Maak de karamel met de suiker en de helft van het water door op een hoog vuur te zetten en blijf roeren. Wanneer de karamel geelbruin begint te zien haal je het van het vuur en blus je het met het water. Let op!!! giet het water in beetjes bij de karamel zodat het geen grote brok wordt.
10) Zet de karamel op een heel laag vuurtje zodat hij niet direct hard word.
11) Dop de eclairs in de karamel en zorg dat je je niet verbrand. Gebruik bv. een tang.
12) Giet de overige karamel op een bakplaat en strooi de amandelen er over. Laat dit hard worden.
13) Rol met een deegrol het karamelmengsel in stukjes als de stukjes nog te groot zijn kan je ze nog even in de mixer steken.
14) klop de slagroom met de poedersuiker op en giet de stukjes karamel bij de slagroom.
15) Spuit het mengsel in de eclair en serveer het op een bordje.
Opgelet! Hang niet met je hoofd boven de karamel als je ze met water afkoelt.
Reactie plaatsen
Reacties