Tijd: 90 min.

Ingrediënten:
- 3 eieren
- 125g suiker
- 50g boter
- Zakje vanillesuiker
- 40g glutenvrije bloem + 1 kl glutenvrij bakpoeder
- 40g maïzena
- 4dl slagroom
- 30g bloemsuiker
- 50g chocoladeschilfers
- 1 doosje aardbeien
- 1 kiwi
Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 180°C
2) Klop de dooiers en de suiker tot schuim. Het eiwit hou je bij.
3) Voeg de vanillesuiker, beide soorten bloem en het bakpoeder toe en roer goed.
4) Klop de eiwit op en roer luchtig door het deeg.
5) Vet de springvorm in bebloem en giet het deeg in de vorm.
6) Bak de cake 40 min. en laat daarna afkoelen.
7) Snij de cake middendoor en klop de slagroom op.
8) Spuit een deel van de slagroom bovenop het onderste deel van de cake en leg er stukjes aardbeien en kiwi's tussen.
9) Leg het bovenste deel van de cake terug erop.
10) Doe nu net niet alle slagroom volledig rond de cake, want je hebt nog nodig voor de versiering.
11) Doe de slagroom aan de zijkanten van de cake en met de overige slagroom maak je toefjes zoals de afbeelding hierboven.
12) Leg ook nog de aardbeien en kiwi's op de boven kant.
Smakelijk!!!
Bron: recept van fabie1961
Reactie plaatsen
Reacties