
Ingrediënten:
Koekje
- 100g boter
- 250g bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 50g suiker
- 100g room
- snufje zout
- 750g melkchocolade
Karamel
- 300g room
- 150g suiker
- 2g zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de karamel door eerst het suiker met een scheutje water op een hoog vuur te laten koken. Als de karamel de juiste kleur heeft, dan zet je het vuur uit en kan je er een beetje room bij doen. Roer goed en voeg nadien beetje bij beetje de rest van de room erbij. Laat afkoelen.
- Meng in een kom de boter, bloem en het bakpoeder tot een kruimelig deeg. Voeg de suiker en room toe. Meng niet te lang anders wordt het deeg taai.
- Rol het deeg tussen bakpapier uit tot een rechthoekige plak van 5mm dik. Zet 30min. in de koelkast.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg en snij stroken van ongeveer 15 op 9 cm. Bak de koekjes 20-25 minuten.
- Doe de afgekoelde karamel in een spuitzak en spuit de karamel op het koekje.
- Giet er ten slotte nog chocolade over en laat hard worden.
Bron: Chocoladebijbel Kees Raat
Reactie plaatsen
Reacties