Tijd: ongeveer 1u

Ingrediënten:
- Bruine chocolade voor de buitenkant
- 50g hazelnoten
- 50g suiker
- beetje water
- 25g chocolade
Bereiding:
1) Smelt de bruine chocolade voor de buitenkant zoals beschreven staat hier
2) Doe in de vorm en draai de vorm omgekeerd op een blad in een coole ruimte.
3) Haal het blad na 5 minuten weg en draai terug. Laat nog hard worden.
4) Maak de karamel door de suiker en het water op een hoog vuur al roerend te smelten. Wanneer het suikerwater begint de kleuren zet je het vuur uit. De karamel kan je afkoelen door een scheutje water toe te voegen Pas op!!! hou afstand en doe er niet te veel water in 1 keer bij anders ontstaat er een brok.
5) Roer de gepelde hazelnoten en de karamel en laat hard worden.
6) Mix de karamel met hazelnoten.
7) Smelt 25g chocolade en voeg bij de hazelnoten-karamel doe in een spuitzak en spuit in de vormpjes.
8) Laat hard worden, giet dan nog chocolade op de pralinevormpjes en laat hard worden.
9) Haal de pralines uit de vorm door tegen het aanrecht te slaan dan vallen ze er vanzelf uit.
Tip: Als je de hazelnoten wil pellen moet je ze 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C steken. Leg de hazelnoten in een doek en wrijf, dan gaan de pelletjes er vanzelf af.
Reactie plaatsen
Reacties