Pannenkoeken kunnen voor ontbijt maar ook als dessert gegeten worden.

Tijd: Zonder het bakken ongeveer 15 minuten.
Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken:
- 1/2 kilo glutenvrije bloem
- 1/2 liter melk
- 1/2 liter water
- 150 g boter
- 2 eieren
- 2 pakjes vanille suiker
Bereiding:
- Doe de bloem in een diepe kom.
- Maak in het midden van de bloem een kuiltje waar je de vanille suiker in doet.
- Voeg de melk met beetjes in het beslag steeds goed roerend om het gladde deeg te bekomen.
- Daarna de eidooiers en tenslotte het water.
- Smelt nu de boter en meng ze geleidelijk aan onder het deeg.
- Klop tenslotte het eiwit en klop die luchtig onder het beslag.
- Bak nu de pannenkoeken.
Bij het bakken van de pannenkoeken heeft u maar weinig boter nodig omdat er in het beslag al veel boter zit.
Reactie plaatsen
Reacties