Pannenkoeken

Pannenkoeken kunnen voor ontbijt maar ook als dessert gegeten worden.

Tijd:  Zonder het bakken ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken:

  • 1/2 kilo glutenvrije bloem 
  • 1/2 liter melk
  • 1/2 liter water
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 2 pakjes vanille suiker 

Bereiding:

  1. Doe de bloem in een diepe kom.
  2. Maak in het midden van de bloem een kuiltje waar je de vanille suiker in doet.
  3. Voeg de melk met beetjes in het beslag steeds goed roerend om het gladde deeg te bekomen.
  4. Daarna de eidooiers en tenslotte het water.
  5. Smelt nu de boter en meng ze geleidelijk aan onder het deeg. 
  6. Klop tenslotte het eiwit en klop die luchtig onder het beslag.
  7. Bak nu de pannenkoeken.

 

Bij het bakken van de pannenkoeken heeft u maar weinig boter nodig omdat er in het beslag al veel boter zit.  

Rating: 4.5 sterren
34 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.