Heerlijke chocoladekoeken van zelfgemaakt bladerdeeg. Ideaal om de dag goed mee te starten.

Tijd: ongeveer 3 uur en 45 minuten.
Voor 8-10 chocolade koeken:
- 10 g verse gist
- 400 g koude melk
- 1/2 tl glutenvrij bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 2 el suiker
- 70 g maiszetmeel
- 60 g rijstmeel
- 100 g boekweitmeel
- 30 g fiberhusk
- rijstmeel
- 150 g boter uit de koelkast
- ongeveer 16 tot 20 chocoladestaafjes
- wat bruine chocolade voor de afwerking
- eigeel
- scheutje melk
Bereiding:
- Los in een mengkom de gist op in de melk. Gebruik hiervoor een garde.
- Voeg het bakpoeder, het zout, de suiker, het maiszetmeel, het rijstmeel en het boekweitmeel toe en roer tot een soepel deeg.
- Strooi er de fiberhusk over en meng het er snel door.
- Laat het deeg ongeveer 2 uur rusten in de met huishoudfolie afgedekte mengkom.
- Strooi genoeg rijstmeel over het aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken als je het uitrolt.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm.
- Snijd de koude boter in plakjes en verdeel ze over de helft van het deeg.
- Vouw het deeg dubbel en duw de kanten dicht zodat de boter er niet uit valt.
- Rol het deeg voorzichtig ui tot een rechthoek met zo recht mogelijke kanten. Strooi nog wat rijstmeel uit op het aanrecht terwijl je het uitrolt.
- Vouw het deeg in drieën op elkaar. Draai een kwartslag om.
- Rol het deeg tot dezelfde grootte en vouw nog een keer in drieën. Strooi nog wat rijstmeel.
- Rol het deeg opnieuw uit tot dezelfde grootte en vouw nog 1 keer in drieën
- Rol het deeg tot een rechthoek van 20 x 40 cm.
- Snijd de recht hoek in 8 - 10 rechthoeken.
- Leg per rechthoek 2 chocoladestaafjes. Plooi de buitenkanten van de rechthoekjes naar binnen.
- Laat 45 minuten rijzen.
- Bak ongeveer 30 minuten op 175°C.
- Doe wat chocolade op de bovenkant van de chocoladekoeken.
Bron: 'Lekker Brood zonder gluten' - Jessica Frej & Maria Blohm - uitgeverij: Deltas
Reactie plaatsen
Reacties