appelcake

Gepubliceerd op 5 juli 2020 om 11:26

Tijd: ongeveer 50 min.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 125g suiker
  • 125g boter
  • 125g  glutenvrije bloem + 1 kl bakpoeder
  • 2 appels
  • eventueel een hand rozijnen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Klop de eieren en de suiker op tot het mengsel lichtgeel is.
  3. Smelt de boter en giet het bij het mengsel. 
  4. Voeg nu ook de bloem en bakpoeder toe. Blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan.
  5. Snij de appels in stukken en meng het onder het mengsel.
  6. Als je rozijnen in de appelcake wil, dan moet je de rozijnen eerst een halfuur in water laten weken en dan wat bloem opdoen.
  7. Beboter en bebloem een cakevorm en giet het mengsel in de vorm.
  8. Bak de cake 40 min. in de voorverwarmde oven.

Bron: 'Het complete Ketnet bakboek' - Hilde Smeesters - uitgeverij Lannoo.

Rating: 4 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.