Tijd: ongeveer 50 min.

Ingrediënten:
- 2 eieren
- 125g suiker
- 125g boter
- 125g glutenvrije bloem + 1 kl bakpoeder
- 2 appels
- eventueel een hand rozijnen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Klop de eieren en de suiker op tot het mengsel lichtgeel is.
- Smelt de boter en giet het bij het mengsel.
- Voeg nu ook de bloem en bakpoeder toe. Blijf goed roeren zodat er geen klonters ontstaan.
- Snij de appels in stukken en meng het onder het mengsel.
- Als je rozijnen in de appelcake wil, dan moet je de rozijnen eerst een halfuur in water laten weken en dan wat bloem opdoen.
- Beboter en bebloem een cakevorm en giet het mengsel in de vorm.
- Bak de cake 40 min. in de voorverwarmde oven.
Bron: 'Het complete Ketnet bakboek' - Hilde Smeesters - uitgeverij Lannoo.
Reactie plaatsen
Reacties