Deze kwarktaart wordt gemaakt met witte chocolade en versierd met plakjes aardbei.

Tijd: ongeveer 3 uur en 15 min
Ingrediënten voor 6 à 8 personen:
- 175 g glutenvrije biscuitjes
- 75 g boter
- 200 g witte chocolade
- 400 g volle roomkaas
- 50 g fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 2 tl vanille-essence
- 10 aardbeien om te versieren
- Je hebt ook nodig: een bakblik van 20 cm met een losse bodem.
- Wat geraspte chocolade voor de afwerking.
Bereiding:
- Laat de roomkaas een half uur op kamertemperatuur
- Verwarm de oven voor op 150°C en vet het bakblik in.
- Doe de biscuitjes in een plastic zak. Maak die dicht met een elastiekje en rol er met een deegroller over om de koekjes te verkruimelen.
- Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur. Meng de kruimels erdoor.
- Schep het mengsel in het bakblik. Druk het aan met een lepel en zet het bakblik in de koelkast.
- Smelt de chocolade.
- Roer de roomkaas en de suiker in een grote schaal door elkaar. Doe de eieren en de vanille-essence in een schaalt en klop ze met een vork.
- Voeg het ei mengsel beetje per beetje toe aan het roomkaarsmengsel. Roer tot slot de gesmolten chocolade erdoor.
- Giet het mengsel over de koekjesbodem. Maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak de taart 30 minuten. Zet de oven dan uit en laat de kwarktaart er nog 30 minuten in staan.
- Haal de taart dan uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster. Zet hem daarna ten minste 2 uur in de koelkast.
- Doe de frambozen in een schaal en zeef de poedersuiker erover. Prak alles door elkaar met een vork.
- Haal het bakblik uit de koelkast. Zet het op een groot vol conservenblik. Druk de rand naar beneden. Schuif de taart dan van de losse bodem op een schaal.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en duw die tegen de rand van de taart.
- Strooi de geraspte chocolade over de Kwarktaart.
De frambozensaus kan je over je stukje taart doen.
Bron: 'Het leuke chocolade bakboek' - Fiona Patchett - uitgeverij: Deltas
Reactie plaatsen
Reacties